Aankomst in Delhi - Reisverslag uit Delhi, India van Johan Sevenhuijsen - WaarBenJij.nu Aankomst in Delhi - Reisverslag uit Delhi, India van Johan Sevenhuijsen - WaarBenJij.nu

Aankomst in Delhi

Door: Johan en Janke

Blijf op de hoogte en volg Johan

16 December 2013 | India, Delhi

Nou, we zitten inmiddels in Delhi na een reis die vlot is verlopen (Emirates is best een prima maatschappij), maar we hebben in feite een nacht overgeslagen en dus geen oog dichtgedaan onderweg.
Om 9 uur 's morgens in Delhi, dat is dus half vijf 's morgens in Nederland. Heel vlot door de douane en kennis gemaakt met onze 8 reisgenoten en Sibren, de reisbegeleider. Goede eerste indruk. Om 11 uur in ons hotel Jivitesh, we hebben een mooie kamer met prima douche etc. Even opfrissen voordat we om half een met de hele groep de stad ingaan voor een wandeling door Oud Delhi. We sukkelen na het douchen prompt in slaap en zijn net op tijd wakker.
Naar Oud Delhi gaan we met de Metro, die hier de afgelopen 10 jaar is aangekegd en die (kunnen we getuigen) echt goed benut wordt! Het kost inzet om (met z'n elven) in een zeer vol metrostel binnen te komen. Om de Metro in te komen moet je door een detectiepoortje en wordt je bagage gescand. Onderweg ook nog een keer overstappen op een ongelooflijk druk station, dus we krijgen de drukte van het land meteen goed te zien.
Sibren loopt met ons door een lange straat met allemaal winkels en bedrijfjes. Een bombardement van alle zintuigen, zo veel te zien, te horen en te ruiken. Enorme bedrijvigheid leidt tot een voortdurende verkeersopstopping van alle fietstaxi's, mannen met enorme pakken op hun hoofd, handkarren, scooters en busjes die zich door de smalle straat wringen. Als je er tussendoor komt is lopen verweg het snelst.
We klimmen naar het dak van een oude karavanserai, groot handelsgebouw met binnenplaats, die nu als groothandelsmarkt in kruiden en specerijen dienst doet, fraai uitzicht over de bedrijvigheid. Jammer genoeg is het behoorlijk heiig, anders hadden we van daar uit een aantal landmarks van de stad kunnen zien.
We lopen door naar een Jain tempel, een relatief kleine groep gelovigen heeft zich verbonden met de radicaal geweldloze leer van dit geloof. Zij zijn niet alleen veganist, maar doen ook alles om te voorkomen dat ze bv. insecten doden. Fraai ingerichte tempel die doet denken aan Boeddistische tempels; het levensverhaal va de stichter neemt een centrale plaats in en dat wordt op vergelijkbare wjze verbeeld als bij Boeddha.
Tegen 5 uur weer in het hotel. Om 7 uur gaan we met de hele groep eten (in intussen natuutlijk toch weer in slaap gevallen). Het eten bij Crossroads is echt heerlijk en erg gezellig.

• 17 December 2013 - 08:46

Johanna Stek:

Leuk om alles met jullie mee te maken. Let maar goed op je tas, Janke!