Een lange dag reizen
Blijf op de hoogte en volg Johan
25 December 2012 | Argentinië, Puerto Madryn
Het is de dag voor kerst en dat is hier eigenlijk de belangrijkste feestdag, dus de weg is uitgestorven en vrijwel alles is dicht. Nadat we de stad achter ons gelaten heben rijden we over een smalle tweebaansweg door eindeloze groene vlakten waar hier en daar groepen koeien grazen en er zijn uigestrekte graanvelden. Geen erg inspirerend landschap. Gedurende de dag maakt de blauwe lucht plaats voor dreigende wolken en tegen de avond gaat het regenen en onweren. Het wordt ook een stuk koeler, maar dat is te verwachten nu we een fors eind zuidwaarts gaan.
Tussen de middag vinden we nog een gelegenheid langs de weg waar ze (natuurlijk) grote hoeveelheden geroosterd vlees voor ons hebben. Vier uur verderop is er nog een benzinepomp open waar we een kop koffie en een rol koekjes kunnen krijgen. De hoop is dat we ons kerstavonddiner nog met wat opgewarmde empanadas kunnen vieren in het volgende benzinestation. Het is inmiddels half negen, de zon gaat onder, maar nog geen benzinestion in zicht. We zijn benieuwd.
(Tien uur later) Rond half tien komen we inderdaad bij het volgende benzinestation. Daar kunnen we als diner nog een (ruim eerder die dag belegd) stokbroodje salami/kaas krijgen en een fles cola. Daarna weer verder. Het is tijd om ons voor de nacht te installeren en we slapen inderdaad snel en worden tegen zonsopkomst, rond kwart over vijf, weer wakker. Aardig goed geslapen. We zijn dan al bijna bij onze plaats van bestemming. Rond zes uur rijden we bij het hotel voor. Dat ligt aan zee. De luchtis helemaal blauw en opvallend helder. Het is nog wel fris, zo vroeg. We kunnen op de kamer terecht en kunnen ons even opfrissen voordat we zodirect weer in de volgende bus stappen...
Vrolijk kerstfeest!
25 December 2012 - 12:54
J&R:
Nog guanacos of vicunas gezien onderweg? Vaak wemelt het daarvan. Nu natuurlijk op voor de zeeleeuwen, zeehonden, vreemde vogels etc. Het schiereiland Valdes is een prachtig oord, het museum erop is ook een bezienswaardigheid. Wij zijn beniewd of er ook nog orca's te spotten zijn. We lezen het wel uit jullie volgende meel.
Jullie opmerking "Vrolijk Kerstfeest" klonk ook wel aardig.
Liefs J&R -
25 December 2012 - 13:30
Bep:
Hallo! Vrolijk Kerstfeest! Fijn dat ik je reisverslag alweer zag. Ik ga nu naar Doreen, morgen om deze tijd ben ik weer thuis.
De radio sprak van een vulkaanuitbarsting in een toeristengebied in Argentinie, ik hoop dat je daar geen last van hebt.
Veel plezier nog, veel liefs, Bep -
25 December 2012 - 16:44
Lau:
Fijne kerst! Hoop dat jullie snel iets leuks gaan doen en iets normaals kunnen eten met kerst, je komt iig niet veel aan zo. Hier alles goed. Art komt zo kaasfondue-en. Dikke kus van ons!
Ps kan je oz ook deze mail sturen?
25 December 2012 - 16:53
Ozgur:
Oz heeft het gevonden (beetje googlen lost alles op ) fijn dat jullie leuk hebben. Geniet ervan, fijne dagen. Wij missen jullie hier zegt dundun!